Sphinx Zuid te Maastricht

8 mei 2021

Onze woninginspecteurs hebben de oplevering verzorgd voor gebouw Recamier van nieuwbouwproject Sphinx Zuid te Maastricht.

Sphinx Zuid

Sphinx Zuid, een moderne woonomgeving in het Sphinx kwartier. Waar vroeger aardewerk geproduceerd werd in robuuste fabrieken van De Koninklijke Sphinx, ontstaat nu een geheel nieuwe woonomgeving. Robuust, eigenwijs en modern. Maar de oplettende kijker ziet dat het verleden is meegenomen als inspiratie. In de architectuur zijn bijvoorbeeld heel subtiel elementen verwerkt die terugverwijzen naar het industriële verleden van het gebied. En ook in de naamgeving van de gebouwen zie je deze link terug, ze zijn namelijk allemaal vernoemd naar een servies van de Sphinx. Zo is Recamier de naam van een elegante serviesserie van Sphinx die door kunstenaar Edmond Bellefroid werd ontworpen. Het appartementencomplex met 69 luxe appartementen doet zijn naam eer aan, want met de elegante architectuur en de bijzondere gemêleerde gevelkleur is het een mooi gebouw om te zien.

Duurzaam genieten

De appartementen hebben een ruime woonkamer, compleet met een moderne open keuken. De keuken is uitgerust met energiezuinige ATAG apparatuur, die elegant in de keuken is geïntegreerd. De keuken is voorzien van witte kasten en een zwart werkblad. Ieder appartement is voorzien van een luxe badkamer, en in sommige gevallen niet alleen voorzien van een ruime douche met deur en een dubbele wasbak, maar ook van een heerlijk ligbad. De badkamer heeft zwart gespikkelde vloertegels en wit glanzende wandtegels tot aan het plafond. Een mooie basis dus, waar bewoners in een handomdraai hun eigen stijl aan kunnen toevoegen. Ook op het apart toilet komt deze kleurencombinatie weer terug.

Ligging

De appartementen bevinden zich op 10 minuten lopen van het centrum van Maastricht, en in het Sphinxkwartier zelf is de lijst met hotspots eindeloos. Ontdek bijvoorbeeld het Frontenpark, gevuld met monumenten met een verrassend creatieve bestemming. Ga lekker lunchen in de Brandweerkantine, biologisch winkelen bij ‘Gedeelde Weelde’ of hapjes proeven bij Bold Rooftopbar met spectaculair uitzicht. Bezoek het iconische Eiffelgebouw, pak een film in het Lumière Cinema, of ontdek het verrassende aanbod in ’t Bassin. De bereikbaarheid is zowel met de auto als met openbaar vervoer goed. Het Sphinxkwartier krijgt een eigen tramhalte en binnen 10 minuten fietsen staat men op station Maastricht. De recent geopende tunnel van de A2 zorgt ervoor dat Maastricht ook met de auto goed bereikbaar is.

Hola