Yours te Leiden

24 februari 2021

De afgelopen dagen hebben onze woninginspecteurs de oplevering verzorgd voor nieuwbouwproject Yours te Leiden.

Yours in vogelvlucht

De huurappartementen van Yours zijn onderdeel van een groter geheel: Campus Yours. Een moderne en duurzame woonomgeving voor ambitieuze starters en zelfstandige studenten. In het project komen duurzaamheid en elegantie mooi samen. De onderdelen van het gebouw variëren in hoogte, vorm en gevelkleur. Hierdoor krijgt men het gevoel van zo’n typisch Leids rijtje scheve huizen, maar dan net een maatje groter. En recht.

Duurzaam wonen

Bij de ontwikkeling en de bouw van YOURS wordt gebruikgemaakt van de laatste technieken op het gebied van warmte- en energievoorziening. Bewoners wonen straks gasloos en energiezuinig: prettig voor de portemonnee en goed voor het milieu. De afwerking van de appartementen is ronduit eersteklas: moderne keuken, comfortabele badkamer, van alle gemakken voorzien. De woningen zijn all-electric, waardoor er dus geen gasaansluiting meer nodig is. Hiermee dragen ze bij aan een vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen. De appartementen zijn zeer goed geïsoleerd, en voor de verwarming en energieopwekking wordt gebruikgemaakt van een combinatie van een warmtepompboiler, een warmte-terug-win (WTW) ventilatiesysteem en zonnepanelen voor de algemene voorzieningen. Er is ruimte voor natuur gelaten in het ontwerp, niet alleen in de directe omgeving maar ook door de binnentuin die op de parkeergarage wordt gebouwd. Deze binnentuin is alleen bestemd voor de bewoners van Yours en natuurlijk hun bezoekers. Doordat de binnentuin aan de ene zijde volledig door het gebouw wordt afgeschermd en aan de andere zijde verhoogd is ten opzichte van de openbare ruimte, ontstaat er privacy.

Ideale ligging

De ligging, pal naast het MBO Rijnland aan de Lammenschansweg, kan niet beter: vijf minuten fietsen naar hartje Leiden, op een steenworp van NS-station Lammenschans en de natuur van Polderpark Cronesteyn in de buurt. De voordeur in de stad, de achterdeur in het groen. Leiden zelf ligt natuurlijk ook lekker centraal: waar men ook moet zijn in de Randstad.