Inbraakpreventie

20 april 2021

De Nationale Inbraakpreventie Weken zijn weer van start gegaan

Stichting Nationale Inbraakpreventie maakt Nederland tijdens de Nationale Inbraakpreventie Weken bewust van de risico’s op, en de nasleep van, een woninginbraak. Een inbraak heeft namelijk een enorme impact op de bewoners.

De Inbraakpreventie Weken duren van 1 mei en tot en met 30 juni. Stichting Nationale Inbraakpreventie daagt je uit in deze periode tenminste één stap te zetten op het gebied van inbraakpreventie.

Voorkom een inbraak

Een inbreker is binnen een paar minuten binnen in een woning en maar liefst  80% van de inbraken wordt uit een impuls gedaan. Een inbraak is niet helemaal te voorkomen, maar je kunt veel doen om de kans erop te verkleinen. Laat je woning niet duidelijk onbewoond achter. Als een inbreker het vermoeden heeft dat je thuis bent, wordt jouw woning sneller overgeslagen. Laat een lichtje aan of gebruik een tijdschakelaar, doe ramen dicht en draai deuren op slot zodra je de deur uit gaat. Doe ook het tuinhek en de schuur op slot. Maak van je huis geen etalage en leg waardevolle spullen uit het zicht. Kortom, maak het inbrekers niet te gemakkelijk.

Ga je op vakantie?

Je moet er niet aan denken. Kom je thuis van een ontspannen vakantie, is je huis bij thuiskomst overhoop gehaald door een insluiper. Om een inbraak tijdens je vakantie te voorkomen kun je de buren vragen om een oogje in het zeil te houden en de binnenkomende post op te ruimen. Let daarnaast op met wat je op openbare social media kanalen plaatst. Ook inbrekers zitten op Facebook.

Inboedelverzekering

Op het moment dat je inboedel beschadigd raakt door een inbraak keert de inboedelverzekering een vergoeding aan je uit. Het is daarom belangrijk om een goede inboedelverzekering af te sluiten. In dit artikel lees je meer over het afsluiten van een inboedelverzekering.

Bekijk de site van de Stichting Nationale Inbraakpreventie voor meer inbraakpreventietips.