Blue te Delft

10 februari 2021

Blue
Het mooi vormgegeven appartementencomplex van Blue is onderdeel van Guldenwater, een prachtig nieuwbouwproject in Nieuw Delft. Guldenwater biedt de ruimte aan 7 parkwoningen en 177 appartementen, waarvan er 85 in Blue gelegen zijn. Tussen de woonblokken komt een parkeergarage, waarvan het dak ingezet wordt als een gemeenschappelijke binnentuin. Denk aan een vlindertuin met slingerpaadje en een diversiteit aan beplanting. Door variatie in grootte, indeling en aantal verdiepingen ontstaan er 15 verschillende woningtypes. De appartementen zijn voorzien van een moderne open Bribus keuken met Siemens inbouwapparatuur, een mooi afgewerkte badkamer en een apart toilet.

Duurzaam wonen
Blue is gebouwd met veel aandacht voor duurzaamheid. Dit resulteert in een energielabel A voor de woningen in Blue. Met extra goede isolatie, aansluiting op een WKO installatie en zonnepanelen op het dak die ingezet worden voor deze WKO installatie wordt het complex energiezuinig opgeleverd. De individuele woningen zijn uitgerust met een inductiekookplaat en door de verwarming middels de WKO installatie is er geen gasaansluiting meer noodzakelijk. Zo wordt er bijgedragen aan een vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen en zijn de appartementen toekomstbestendig !

Een moderne wijk in historisch Delft
Waar voorheen een spoorviaduct de stad in tweeën deelde, ontstaat nu een nieuw modern stadsdeel, waarmee Delft weer één geheel wordt. In Nieuw Delft bruist het van de ontwikkelingsplannen. Zo komt er een nieuw stadskantoor met daarin de nieuwe stationshal met het ondergrondse treinstation en een fietsenstalling. Dit bijzondere gebouw vormt de schakel tussen het nieuwe stadsdeel en de historische binnenstad van Delft. Er wordt een grote diversiteit aan woningen gerealiseerd, van zelfbouwkavels tot moderne appartementengebouwen zoals Guldenwater. En er komt een prachtig park: het Van Leeuwenhoekpark.