• Nederlands

Westbeat te Amsterdam opgeleverd

De afgelopen dagen hebben onze woninginspecteurs de oplevering verzorgd voor 150 appartementen voor Achmea. Het betreft nieuwbouwproject Westbeat te Amsterdam.

Westbeat

Westbeat is met recht een eye-catcher te noemen. De monumentale bogen, het niveauverschil tussen de twee straten dat overbrugd wordt en de bijzondere binnentuin maken deze naam waar. In het ontwerp is ruimte voor een parkeerkelder, een ruime ‘Super Space’ en 150 appartementen. Hierdoor ontstaat een mixed-use project, waarbij ruimte is voor wonen, ondernemen en uitgaan. Er is keuze tussen 2,- 3- en 4-kamerappartementen met een gebruiksoppervlakte tussen de 43 en 153 vierkante meter. Er zit veel variatie in de indeling van de appartementen, onder meer in de keukenopstelling, aantal badkamers in inrichting ervan, en het aantal overdekte balkons dat bij het appartement zit.

Ligging Westbeat

Wonen in Amsterdam. De kenmerkende grachten, grote hoeveelheid fietsen en een enorme veelzijdigheid aan culturele highlights. Gelegen midden in een bruisende stad met een grote aantrekkingskracht. Westbeat wordt gebouwd in Amsterdam West, bij de Westlandgracht die de grens vormt tussen de wijken Nieuw-West en Zuid. Deze snel opkomende wijk is niet alleen het groenste stadsdeel van Amsterdam, door de vele hotspots is er ook al een hoop te beleven. En daar komt met Westbeat nog een publiekstrekker bij. Onderin het gebouw is namelijk een multifunctionele hub. Een supercharger voor jonge wereldburgers. Ruimte voor ondernemerschap, evenementen en workshops. Het Podium, een underground ruimte aan de Delftlandlaan, programmeert brede, sociaal-culturele events. Zo ontstaat er een totaalconcept, waarin werken, wonen, uitgaan en creativiteit elkaar ontmoeten.