• Nederlands

The David te Amsterdam opgeleverd

Vandaag hebben onze woninginspecteurs de oplevering verzorgd voor Achmea. Het betreft nieuwbouwproject The David te Amsterdam.

 

The David

Het modern en tijdloos ogende gebouw dat The David heet, had voorheen een functie als kantoor. Wat dit gebouw bijzonder maakt, is dat het in 2003 ontworpen werd met een flexibele toepassing in het achterhoofd: een circulair ontwerp. Alvast inspelend op een mogelijke verandering in behoefte en noodzaak. Daarom is het gebouw uitermate geschikt om te transformeren naar een fijne woonomgeving. Het gaat om een duurzaam gebouwd complex, want zoveel mogelijk materialen werden hergebruikt en er is geen gasaansluiting meer. Er zijn in totaal 365 appartementen in het gebouw, en daarnaast twee commerciële ruimten op de begane grond. Er is gedacht aan een parkeergarage met 201 parkeerplaatsen, individuele bergingen, een binnentuin op de tweede verdieping en een terras aan de waterpartij die het gebouw omringt.

Duurzaamheid gebouw

Wonen in een duurzame woning is helemaal van nu. Naast het feit dat het gebouw extra duurzaam is door hergebruik van een bestaande architectuur en circulaire bouw, zijn de individuele woningen met extra aandacht voor duurzaamheid opgezet. De woningen en het water worden verwarmd middels een aansluiting op de stadsverwarming. Ook voor het koken hebben bewoners geen gas meer nodig, er is namelijk de beschikking over een inductieplaat. Zo wordt er bijgedragen aan vermindering van fossiele brandstoffen. Goed voor het milieu! Daar komt nog bij dat moderne woningen door een goede isolatie en effectieve verwarmingstechnieken zorgen voor een energiezuinige en comfortabele woonervaring.

Service The David

The David is meer dan alleen een gebouw. Aan alles is gedacht. Zo is de ingang van de parkeergarage subtiel gemaskeerd door een groen talud. Het totaalplaatje van dit markante gebouw met haar omringende waterpartij is uitnodigend. Op de begane grond is ruimte voor bijvoorbeeld een supermarkt, diverse speciaalzaken, lunchbar of gym. Een aanvulling voor de woonomgeving, en voor het hele Schinkelkwartier. Binnen gaat de groenervaring verder met een mooi aangelegde binnentuin op de tweede verdieping. De service van The David gaat verder dan alleen een comfortabel appartement met een complete luxe keuken en badkamer: er komt een service app om wonen in een huurappartementen naar een nieuw niveau van zorgeloosheid te brengen. De precieze invulling staat nog niet vast. Huurders worden op de hoogte gehouden van onderhoud en kunnen zelf een reparatieverzoek indienen. Maar denk ook aan het lenen van gereedschap of pakketjes ophalen bij de buren, boodschappen bezorgen, of het boeken van moderne mobiliteitsoplossingen zoals elektrische deelauto’s of fietsen.

Ligging en omgeving

The David ligt in het Schinkelkwartier, het zuidelijkste deel van stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam. Hier ontstaat een levendige, innovatieve stadswijk met een internationaal tintje. Met een spannende wisselwerking tussen de gevestigde IT bedrijven en ambitieuze nieuwkomers. Tussen de huzz en buzz van bruisend Amsterdam. Voor stadse begrippen is de ligging rustig en groen, met park de Oeverlanden dicht bij huis. En dat vlakbij de Zuidas en Schiphol. Het gebouw is uitstekend te bereiken middels een auto of het openbaar vervoer. Voor dagelijkse boodschappen en goede horeca kunnen bewoners terecht in de directe omgeving en zelfs op de begane grond van het gebouw.