Inbraak is vaak niet het grootste risico tijdens je vakantie!

Het is vast niet het eerste waar je aan denkt wanneer je koffers gepakt zijn en je op het punt staat aan een welverdiende vakantie te beginnen. Lekkage in je woning wanneer je op reis bent, hoe vervelend kan het zijn. Toch zul je niet de eerste zijn die dit overkomt. Waterschade komt namelijk vaker voor dan inbraak!

Wat kun je doen om dit te voorkomen?

Wanneer je voor een langere periode op reis gaat is het belangrijk dat de hoofdkraan wordt afgesloten, ook wanneer er iemand op jouw woning past. Het lijkt wat overdreven, maar het verkleint de kans dat er een lekkage ontstaat. Mocht er een waterleiding springen, beperk je hiermee de ergste schade. Controleer ook of de CV-ketel voldoende druk heeft en nergens lekt, zorg dat de dakgoten schoon zijn om te voorkomen dat deze overlopen bij hevige regenval en vraag een bekende of hij/zij op je woning wil passen.

Uiteraard ook niet onbelangrijk is het afsluiten van alle ramen (ook dat kleine raampje op het toilet!), de stekkers uit apparaten trekken waar een accu in zit en tijdschakelaars gebruiken voor je lampen.